Події

Рибаків в морі ледь не розчавив горбатий кит: шокуюче відео

Владислав Москаленко

Рибаків в морі ледь не розчавив горбатий кит: шокуюче відео

З'явилося шокуюче відео на якому, рибаки зустріли горбатого кита в морі.

Як видно з відео, чоловіки рибалили на катері, згодом у воді почались дивні речі.

Спочатку вода забурлила, потім величезна кількість риби почала виплигувати з води, а потім вже сталася близька зустріч морським гігантом.

Чоловіки зняли, як гігантський горбатий кит виплигнувши з води пройшов в сантиметрах від катера рибаків.

Китів у різні пори року можна зустріти в усіх морях світу, проте їхні місця існування та шляхи міграцій не випадкові. Існують 3 підвиди горбанів: два південних і один північний. Ці популяції у свою чергу поділяються на окремі стала.

У північній частині Атлантичного океану і в північній частині Тихого океану живуть по два стада, а в Антарктиці виділяють відразу п'ять стад горбатих китів. Ці кити розмножуються в теплих прибережних водах, проте велику частину життя проводять в холодніших районах. Між цими територіями вони мігрують по постійних „трасах". Тільки зрідка відбувається змішування окремих південних популяцій. Одну з найтриваліших подорожей здійснює група антарктичних горбатих китів. Вони пливуть до місць розмноження на північ, долаючи відстань приблизно 6 500 км, до Панамської затоки. Часто зустрічаються групи самців, які плавають навколо самки з дитинчам. Вважають, що таким чином самці прагнуть привернути до себе увагу самки й завоювати її прихильність, оскільки кожен з них супроводжує якийсь час, а потім його змінює один з товаришів. Горбаті кити виражають загрозу декількома способами. Наприклад, вони випускають величезні хмари бульбашок повітря або несподівано б'ють хвостом або всією задньою частиною тіла по воді. Часто горбаті кити, піднявши над водою передню частину тіла, раптово падають у воду.

Склад їжі горбатого кита залежить від місця його перебування. Популяції, що живуть у південній півкулі, харчуються в основному крилем, а кити з північних морів в більшій мірі доповнюють свій раціон рибою - переважно скумбрією, також головоногими молюсками. В Антарктиці горбаті кити харчуються виключно рачками. Якщо біля поверхні є достатня кількість корму, то горбатий кит піднімається вгору, широко відкриває пащу та наповнює рот їжею. Об'єм ротової порожнини збільшують численні шкірні складки на горлі, які при необхідності можуть розтягуватися. Після цього кит виштовхує воду з рота через вус по боках пащі, а їжа залишається всередині.

Під час полювання горбатий кит користується іншою тактикою. Сильним ударом верхньої частини тіла або хвоста по поверхні води він налякує рибу, а потім ловить її в „мережі" з бульбашок повітря.

Нагадаємо, жертвами суїцидальної гри "Синій кит" стали діти.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал!